Webinaari sopimuksista ja oikeuksista 27.1.

Julkaistu 13.1.2022

Sopimukset ja oikeudet on aiheena online-koulutuksessa, jonka Suomen tiedekustantajien liitto järjestää torstaina 27.1.2022 kello 13-16.

Tilaisuudessa puhuvat tekijänoikeuslakiin perehtyneet lainoppineet Johanna Haapiainen-Makkonen ja Sakari Laiho Suomen Kustannusyhdistyksestä ja Suomen tiedekustantajien liiton puheenjohtaja, kustannusjohtaja Leena Kaakinen Gaudeamuksesta.

Aiheina ovat tekijänoikeudet, julkaisu- ja kustannussopimukset ja tekijänoikeutta koskevan lain uudistaminen. Lisäksi pohditaan, mitä uudet vaatimukset ja muutokset tarkoittavat tieteen kustantajille.

Puhetta johtaa liiton pääsihteeri, professori Pauliina Raento, jolta saa lisätietoja: toimisto [at] tiedekustantajat.fi / 040 508 6552.

Linkki maksuttomaan striimiin lähetetään ilmoittautuneille viimeistään webinaaripäivän aamuna. Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 26.1. klikkaamalla tästä.

Tilaisuus on suunnattu tiedejulkaisu- ja kustannustoiminnan parissa työskenteleville mutta siihen voivat osallistua muutkin kiinnostuneet. Tausta- ja lisätietoa löydät Suomen tiedekustantajien liiton käyttöehtoja, lisenssejä ja avointa julkaisemista esittelevästä tietopaketista.

Webinaari rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.


Julkaistu kategoriassa Edunvalvonta, Koulutus, Kurssit, Tiedekustantajien rooli, Tiedotteet