Uusi palkinto kotimaisille tiedelehdille

Julkaistu 3.1.2022

Uusi vuosi tuo tullessaan uuden tiedekustannusalan palkinnon, jonka suuruus on 25 000 euroa.

Palkinto myönnetään sisällöltään, toimitustyöltään ja ulkoasultaan laadukkaalle, kehitystyössään kekseliäälle tai muuten ansioituneelle kotimaiselle tiedelehdelle.

Palkittava lehti on ISSN-numeroitu, ainakin osittain vertaisarvioitu ja se ilmestyy kotimaisin voimin säännöllisesti vähintään kaksi kertaa vuodessa. Tieteenalat, julkaisukielet, julkaisumuodot sekä avoimeen julkaisemiseen ja julkaisujen käyttöehtoihin liittyvät linjaukset ovat tasaveroisia keskenään.

Palkinnon saajan valitsee kolmijäseninen raati, jonka Suomen tiedekustantajien liiton hallitus kutsuu tehtäväänsä. Raadille voi ehdottaa palkinnon saajia 31.8. saakka.

Vuosittain jaettavan palkinnon tarkoituksena on lisätä kotimaisen tiedekustannustyön ja tiedejulkaisujen näkyvyyttä ja arvostusta.

Suomen tiedekustantajien liitto päätti uudesta palkinnosta vuoden 2021 viimeisessä kokouksessaan joulukuussa.

Suomen tiedekustantajien liitto rahoittaa myös 25 000 euron suuruisen Vuoden tiedekirja -palkinnon, joka jaetaan vuosittain yhdessä Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan kanssa. Liiton muita palkintoja ovat Vuoden tiede-editori ja Suomen tiedekustantajien liiton kannustuspalkinto.

Suomen tiedekustantajien liiton apurahat rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tieteellisten julkaisujen käyttökorvauksilla.

Lisätietoja ja ehdotukset palkittavista: Pääsihteeri Pauliina Raento toimisto [at] tiedekustantajat.fi tai puhelimitse 040 508 6552.

 

 


Julkaistu kategoriassa Palkinnot, Tiedekustantajien rooli, Tiedelehdet, Tiedotteet, toimitustyö