Suomen tiedekustantajien liitto

Suomen tiedekustantajien liitto ry – Förbundet för vetenskapspublicering i Finland rf huolehtii kotimaisten tiedekustantajien ja -julkaisijoiden eduista tekijänoikeuskysymyksissä ja muissa tiedekustantamiseen ja -julkaisemiseen liittyvissä asioissa.

Liitto vahvistaa tiedejulkaisujen, tutkitun tiedon ja kotimaisten kielten asemaa yhteiskunnassa. Kotimaisten tiedekustantajien ja tieteellisten julkaisujen editorien yhteistyötä, ammattitaitoja ja verkostoja vaalitaan järjestämällä koulutuksia, opintomatkoja ja tapahtumia.

Liitto jakaa apurahoja, avustuksia ja palkintoja. Hanke- ja kohdepurahat ovat haettavissa vuosittain helmi- ja lokakuussa.

Palkinnoista tärkeimmät ovat Vuoden tiedekirja ja Vuoden tiedelehti. Kumpikin palkinto jaetaan vuosittain ja on suuruudeltaan 25 000 euroa. Voittajista päättävät kolmijäseniset, päätöksissään itsenäiset raadit, jotka Suomen tiedekustantajien liiton hallitus kutsuu tehtäviinsä.

Toiminta rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry:n keräämillä tieteellisten julkaisujen käyttökorvauksilla. Suomen tiedekustantajien liitto on Kopioston jäsenjärjestö.

Liitolla oli 150 jäsentä vuoden 2023 päättyessä.

Suomen tiedekustantajien liitto perustettiin Helsingissä vuonna 1993.

Tutustu hallitukseen

Vuosikertomukset

Tiedekustantajien vuosi 2023
Tiedekustantajien vuosi 2022
Tiedekustantajien vuosi 2021
Tiedekustantajien vuosi 2020
Tiedekustantajien vuosi 2019
Tiedekustantajien vuosi 2018