Apurahat

Suomen tiedekustantajien liitto jakaa apurahoja kahdesti vuodessa

Apurahoja voivat hakea kotimaiset tieteellistä kustannus- ja julkaisutoimintaa harjoittavat yhteisöt. Myönnöissä voidaan suosia yhteisöjä, joiden julkaisut kerryttävät tekijänoikeuskorvauksia ja joiden Kopiosto-valtakirja on annettu liitolle.

Apurahoja myönnetään kustannus- ja julkaisutoiminnan parissa työskentelevän henkilöstön koulutukseen, julkaisujen tarpeita palvelevien koulutusten tai muiden tapahtumien järjestämiseen, sähköisen julkaisemisen edistämiseen ja avoimen julkaisemisen hankkeisiin.

Tuen piirissä ovat myös julkaisusarjan tai sen verkkosivuston kehittäminen ja ulkoasun suunnittelu, tutkimusten tai selvitysten tekeminen, markkinointi ja mainonta, osallistuminen kokouksiin, seminaareihin ja messuille sekä laitteisto- ja ohjelmistohankinnat.

Jokaisessa haussa voi hakea myös enintään 5000 euron kohdeapurahoja plenarysessioihin ja kirjoittajatyöpajoihin, jotka tukevat kotimaisten tiedekustantajien julkaisutoiminnan näkyvyyttä, kirjoittajarekrytointia ja arvovaltaa. Lue lisää.

Haku järjestetään vuosittain helmikuussa ja lokakuussa. Apurahat rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Apurahat

Kevät 2022

Suomen tiedekustantajien liiton kevään 2022 apurahahaku on 1.–28. helmikuuta 2022

Myönnetyt apurahat