Apurahat

Suomen tiedekustantajien liitto jakaa useita apurahoja

Rahoitusta voivat hakea kotimaiset tieteellistä kustannus- ja julkaisutoimintaa harjoittavat yhteisöt. Myönnöissä voidaan suosia yhteisöjä, joiden julkaisut kerryttävät tekijänoikeuskorvauksia ja joiden Kopiosto-valtakirja on annettu liitolle.

Hankeapurahoja myönnetään kustannus- ja julkaisutoiminnan parissa työskentelevän henkilöstön koulutukseen, julkaisujen tarpeita palvelevien koulutusten tai muiden tapahtumien järjestämiseen, sähköisen julkaisemisen edistämiseen ja avoimen julkaisemisen hankkeisiin.

Tuen piirissä ovat myös julkaisusarjan tai sen verkkosivuston kehittäminen ja ulkoasun suunnittelu, tutkimusten tai selvitysten tekeminen, markkinointi ja mainonta, osallistuminen kokouksiin, seminaareihin ja messuille sekä laitteisto- ja ohjelmistohankinnat.

Jokaisessa hankeapurahahaussa helmikuussa ja lokakuussa voi hakea myös enintään 5000 euron kohdeapurahoja plenarysessioihin ja kirjoittajatyöpajoihin, jotka tukevat kotimaisten tiedekustantajien julkaisutoiminnan näkyvyyttä, kirjoittajarekrytointia ja arvovaltaa. Lue lisää.

Liiton jäsenille varatut julkaisutoiminnan avustukset ovat haettavissa 30.11. saakka.

Apurahat rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Apurahat

Syksy 2023

Suomen tiedekustantajien liiton syksyn 2023 apurahahaku on 1.–31. lokakuuta 2023

Myönnetyt apurahat