Opintomatkat

Pääasiassa ulkomaille suuntautuvilla opintomatkoillamme käydään kustannus- ja julkaisualan konferensseissa ja messuilla sekä vieraillaan liiton toimialaan kuuluvissa ja yleissivistävissä kohteissa. Viime vuosina erityistä huomiota on kiinnitetty pienten kielten asemaan tieteessä ja yhteiskunnassa.

Ryhmien koko on 6–15 osallistujaa. Liitto maksaa osallistujien matkat, majoituksen, konferenssin osallistumismaksun ja messuliput sekä tarjoaa yhteisen illallisen. Kukin lähtijä ottaa itselleen kattavan matkavakuutuksen. Päivärahoja ei makseta.

Lähtijät sitoutuvat ryhmämatkan ohjelmaan ja kaikin tavoin hyvään käytökseen. Matkan annista kirjoitetaan ytimekäs raportti annettuun määräaikaan mennessä.

Hakemus opintomatkalle on sähköposti, joka vastaa seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mikä on toimenkuvasi tiedekustantamisen tai -julkaisemisen kentällä?
  2. Miten arvioit hyötyväsi matkasta?
  3. Mihin liiton jäsenorganisaatioon kuulut?
  4. Osaatko kohdemaan kieltä?

Liitä mukaan yhteystietosi ja edustamasi kustannusalan toimijan virallinen englanninkielinen nimi.

Huomaathan, että matkalle valituksi tuleminen ei edellytä kuulumista liiton jäsenorganisaatioon ja kohdemaan kielen taitoa. Niitä voidaan kuitenkin käyttää valinnan kriteerinä.

Lähetä hakemus sähköpostitse ilmoitettuun määräaikaan mennessä osoitteeseen toimisto@tiedekustantajat.fi. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään hakuajan päätyttyä.

Huhtikuussa 2023 käytiin Leipzigin kirjamessuilla. Kuva: Mikko Poutanen