Peruskurssi

Tiedejulkaisemisen perusteet -kurssi on tieteen editorien ja kustantajien ykköskoulutus Suomessa.

Kurssi sopii myös kokeneille tekijöille. Se vahvistaa kotimaisen tiedekustannus- ja julkaisutoiminnan laatua, johtamis- ja työskentelykäytäntöjä sekä asiantuntijaverkostoja alan muutoksen asetelmassa.

Kurssiin kuuluu kolme lähiopetusjaksoa. Niihin valmistaudutaan tekemällä ennakkotehtäviä, jotka tuottavat kurssille vertaissisältöjä. Lähiopetuksessa kuullaan johtavien asiantuntijoiden luentoja, keskustellaan työpajoissa ja tarjoilun ääressä sekä tehdään pikku harjoituksia.

Kurssille valitaan 20 osallistujaa. Seuraava hakuaika on 19.8.–9.9.2024. Lukuvuoden 2024–2025 aikataulu on seuraava:

22.–23.11.2024 Tuusula, Kotimaisten tiedejulkaisujen tekemisen ehdot
24.–25.1.2025 Helsinki, Toimitusprosessi ja hyvät käytännöt
7.–8.3.2025 Helsinki, Tiedejulkaisemisen muuttuva toimitusympäristö

Hae paikkaa ytimekkäällä vapaamuotoisella hakemuksella viimeistään 9.9.2024. Kerro, (1) mikä on toimenkuvasi tiedejulkaisemisen tai -kustantamisen kentällä, (2) miksi haluat osallistua kurssille ja (3) mihin liiton jäsenyhteisöön kuulut (voit hakea ja saada paikan, vaikka kustantajasi ei olisi liiton jäsen). Liitä mukaan yhteystietosi (myös puhelinnumero).

Lähetä hakemuksesi sähköpostitse ilman liitteitä liiton toimistoon: toimisto@tiedekustantajat.fi. Vain hakuaikana saapuneet hakemukset käsitellään. Kaikkiin hakijoihin otetaan yhteyttä viimeistään hakuajan päättymisen jälkeen viikolla 37.

Liitto maksaa kurssilaisten matkat kotimaassa, majoituksen (1 hh), ateriat ja kurssimateriaalin. Vastineeksi sitoudutaan kurssin tehtäviin ja ohjelmaan. Kurssin suorittaminen edellyttää läsnäoloa. Kurssille ei voi osallistua etänä.

Kurssi rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Lisätietoja antaa kurssin tuottaja, liiton pääsihteeri Pauliina Raento em. sähköpostin välityksellä tai puhelimitse 040 508 6552.

Kuva: Pauliina Raento