Peruskurssi

Tiedejulkaisemisen perusteet -kurssi on tieteen editorien ykköskoulutus Suomessa.

Kurssi vahvistaa kotimaisen tiedekustannus- ja julkaisutoiminnan laatua, johtamis- ja työskentelykäytäntöjä sekä asiantuntijaverkostoja alan muutoksen asetelmassa.

Kurssiin kuuluu kolme lähiopetusjaksoa. Niihin valmistaudutaan tekemällä ennakkotehtäviä, jotka tuottavat kurssille vertaissisältöjä. Lähiopetuksessa kuullaan johtavien asiantuntijoiden luentoja, keskustellaan työpajoissa ja tehdään pikku harjoituksia.

Lukuvuonna 2023–2024 kurssin lähiopetusjaksot järjestetään perjantaista lauantaihin seuraavasti:

24.–25.11.2023 Tuusula, Kotimaisten tiedejulkaisujen tekemisen ehdot
19.–20.1.2024 Helsinki, Toimitusprosessi ja hyvät käytännöt
1.–2.3.2024 Helsinki, Tiedejulkaisemisen muuttuva toimintaympäristö

Kurssille valitaan 20 osallistujaa. Seuraava hakuaika on 21.8.–11.9.2023.

Hae paikkaa ytimekkäällä vapaamuotoisella hakemuksella viimeistään 11.9.2023. Kerro, (1) mikä on toimenkuvasi tiedejulkaisemisen tai -kustantamisen kentällä, (2) miksi haluat osallistua kurssille ja (3) mihin liiton jäsenyhteisöön kuulut. Liitä mukaan yhteystietosi (myös puhelinnumero).

Lähetä hakemuksesi sähköpostitse ilman liitteitä liiton toimistoon: toimisto@tiedekustantajat.fi. Vain hakuaikana saapuneet hakemukset käsitellään. Kaikkiin hakijoihin otetaan yhteyttä viimeistään hakuajan päättymisen jälkeen viikolla 37.

Liitto maksaa kurssilaisten matkat kotimaassa, majoituksen (1 hh), ateriat ja kurssimateriaalin. Vastineeksi sitoudutaan kurssin tehtäviin ja ohjelmaan. Kurssin suorittaminen edellyttää läsnäoloa. Kurssille ei voi osallistua etänä.

Kurssi rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Lisätietoja antaa kurssin tuottaja, liiton pääsihteeri Pauliina Raento em. sähköpostin välityksellä tai puhelimitse 040 508 6552.

Kuva: Pauliina Raento