Vuoden tiedelehti 2023 on niin & näin

Julkaistu 9.10.2023

Filosofinen aikakauslehti niin & näin on saanut Vuoden tiedelehti -palkinnon. Lehteä julkaisee Eurooppalaisen filosofian seura.

Voittaja julkistettiin Helsingissä tänään Tiedejulkaisemisen päivien iltatilaisuudessa. Palkinnon vastaanottivat lehden vastaava päätoimittaja Jaakko Belt ja sitä kustantavan seuran toiminnanjohtaja Essi Syrén.

Suomen tiedekustantajien liiton palkinnon tarkoituksena on vahvistaa kotimaisen tiedejulkaisutyön näkyvyyttä ja arvostusta.

Palkinnon suuruus on 25 000 euroa, ja se jaettiin nyt toisen kerran. Suomen tiedekustantajien liitto rahoittaa palkinnon tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Tieteiden talolla Helsingissä iloittiin Niikkärin menestyksestä. Kuvassa palkintoraadin jäsen, dosentti Mia Rönkä, Eurooppalaisen filosofian seuran toiminnanjohtaja Essi Syrén, lehden vastaava päätoimittaja Jaakko Belt ja palkintoraadin jäsen, dosentti Tapio Nykänen. Kuva: Matias Karekallas / Suomen tiedekustantajien liitto

Kolme päättäjää, viisi finalistia

Voittajan ja viisi finalistia valitsi päätöksissään itsenäinen raati, johon tänä vuonna kuuluivat vapaa tiedetoimittaja Jani Kaaro, dosentti Tapio Nykänen ja dosentti Mia Rönkä. Raadin sihteerinä toimi Suomen tiedekustantajien liiton projektisihteeri, filosofian maisteri Matias Karekallas.

Neljä muuta palkintofinalistia olivat Aikuiskasvatus, Elore, Media & viestintä ja Työelämän tutkimus.

Tinkimätöntä laatua kautta linjan

Perusteluissaan raati kiitti niin & näin -lehteä ainutkertaisesta monipuolisuudesta, joka yhdistää tiedettä, taidetta ja kulttuuria uraauurtavalla tavalla.

Raadin mielestä Niikkäri pureskelee usein monimutkaisen ja korkealentoisen filosofian harkitusti yleistajuiseen asuun ja tuo punnittua tietoa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Uutta luodaan traditioita kunnioittaen.

Lehdessä julkaistavat käännösjutut ovat kiinnostavia ja ammattitaitoisesti suomennettuja. Visuaalisuus rytmittää, jäsentelee ja häiritsee lukukokemusta filosofialle sopivalla tavalla.

Lisätietoa: Matias Karekallas matias@tiedekustantajat.fi tai 050 3300 666


Julkaistu kategoriassa Palkinnot, Tiedelehdet, Tiedotteet