Tiedekustantajien kannustuspalkinto Kansanvalistusseuralle

Julkaistu 8.10.2019

Suomen tiedekustantajien liiton kannustuspalkinto on myönnetty Kansanvalistusseuralle tänään Tiedejulkaisemisen päivillä Helsingissä.

Palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa ja se jaetaan kolmen vuoden välein. Palkinnon tarkoitus on kiittää kotimaista tiedekustantajaa tai -julkaisijaa onnistuneesta työstä, josta muut kotimaiset toimijat voivat ottaa mallia omaan toimintaansa.

”Kansanvalistusseura on vahvistanut ja uudistanut tiedekustantamiseen ja julkaisutoimintaan liittyviä ajatusmalleja ja toteutustapoja esimerkillisellä tavalla”, sanoi liiton hallituksen puheenjohtaja Leena Kaakinen palkintoa myöntäessään.

Palkintoperusteissa kerrotaan, että Kansanvalistusseuran työssä erottuvat tutkitun tiedon monipuolinen välittäminen, julkaisujen taidokas toteuttaminen ja sivistyksen peloton puolustaminen. Kokonaisuus on monipuolinen, ja sitä kehitetään aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti.

Kansanvalistusseuran julkaisuja ovat mm. vertaisarvioitu tiedelehti Aikuiskasvatus ja verkkomedia Aina, jonka ”tärkein arvo on sivistys”.

Lisäksi Kansanvalistusseura osallistuu pääkustantajana kasvatustiedettä popularisoivan ja elinikäistä oppimista käsittelevän European Lifelong Learning Magazine -lehden tekemiseen.

Palkittu seurakustantaja on osallistunut myös huuhaata kitkevän Vastalääke-verkkosivuston ideointiin. Lisäksi Kansanvalistusseuralla on useita ennakkoluulottomia mediakasvatushankkeita, joissa vahvistetaan kansalaisten kriittistä medialukutaitoa.

Palkinnon vastaanottivat Kansanvalistusseuran toimitusjohtaja Lauri Tuomi, Aikuiskasvatus-lehden päätoimittaja Ulpukka Isopahkala-Bouret ja toimituspäällikkö Terhi Kouvo, Ainan toimituspäällikkö Annu Griñan sekä viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Viivi Itkonen.


Julkaistu kategoriassa Jäsenyhteisöt, Palkinnot, Tiedekustantajien rooli, Tiedotteet