Tiedejulkaisemisen peruskurssin haku auki 11.9. asti

Julkaistu 21.8.2023

Suomen tiedekustantajien liiton Tiedejulkaisemisen peruskurssi järjestetään jälleen lukuvuonna 2023–2024. Lähiopetusjaksot perjantaista lauantaihin pidetään seuraavasti:

24.–25.11.2023 Tuusula, teemana kotimaisten tiedejulkaisujen tekemiset ehdot
19.–20.1.2024 Helsinki, teemana toimitusprosessit ja hyvät käytännöt
1.–2.3.2024 Helsinki, teemana muuttuva toimintaympäristö

Monipuolinen ohjelma

Kurssi on suunnattu tiedelehtien ja -kirjojen tekijöille, mm. päätoimittajille, toimitussihteereille, kustannustoimittajille ja kustantajille. Kurssin sisältö palvelee sekä aloittelevia että edistyneitä tiedejulkaisutyön tekijöitä. Paikkoja on 20.

Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja ajankohtaisista aiheista, työpajatyöskentelyä, pikku harjoituksia sekä verkottumista ja ajatuksia herättävää seurustelua. Kurssilaiset valmistelevat kullekin kokoontumiskerralle ennakkoon tehtäviä, jotka tuottavat kurssille vertaissisältöä.

Hae viimeistään 11.9.

Hae paikkaa ytimekkäällä vapaamuotoisella hakemuksella viimeistään 11.9.2023. Kerro, (1) mikä on toimenkuvasi tiedejulkaisemisen kentällä, (2) miksi haet kurssille ja (3) mihin liiton jäsenorganisaatioon kuulut. (4) Liitä mukaan yhteystietosi (postiosoite, sähköposti ja puhelinnumero).

Lähetä hakemuksesi liiton toimistoon sähköpostitse: toimisto@tiedekustantajat.fi.

Kurssi on osallistujille maksuton (sis. matkat, majoituksen, ateriat ja kurssimateriaalin). Vastineeksi sitoudutaan kurssin tehtäviin ja ohjelmaan. Kurssille ei voi osallistua etänä.

Kurssi rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Lisätietoa antaa kurssin tuottaja, liiton pääsihteeri Pauliina Raento em. sähköpostin välityksellä tai puhelimitse 040 508 6552.


Julkaistu kategoriassa Koulutus, Kurssit, toimitustyö