Haku Tiedejulkaisemisen peruskurssille avoinna

Julkaistu 22.8.2022

Suomen tiedekustantajien liiton Tiedejulkaisemisen peruskurssi järjestetään lukuvuonna 2022–2023 perjantaista lauantaihin seuraavasti:

25.–26.11.2022 Tuusula, teemana kotimaisten tiedejulkaisujen tekemiset ehdot
20.–21.1.2023 Helsinki, teemana toimitusprosessit ja hyvät käytännöt
3.–4.3.2023 Helsinki, teemana muuttuva toimintaympäristö

Kurssi on suunnattu tiedelehtien ja -kirjojen tekijöille, mm. päätoimittajille, toimitussihteereille, kustannustoimittajille ja kustantajille. Kurssin sisältö palvelee sekä aloittelevia että edistyneitä tiedejulkaisutyön tekijöitä. Paikkoja on 20.

Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja ajankohtaisista aiheista, työpajatyöskentelyä, pikku harjoituksia sekä verkottumista ja ajatuksenvaihtoa palvelevaa seurustelua. Kurssilaiset valmistelevat kullekin kokoontumiskerralle ennakkoon tehtäviä, jotka tuottavat kurssille vertaissisältöä.

Hae paikkaa ytimekkäällä vapaamuotoisella hakemuksella viimeistään 12.9.2022. Kerro, mikä on toimenkuvasi tiedejulkaisemisen kentällä, miksi haet kurssille ja mihin liiton jäsenorganisaatioon kuulut. Liitä mukaan yhteystietosi (postiosoite, sähköposti ja puhelinnumero). Lähetä hakemus liiton toimistoon sähköpostitse: toimisto AT tiedekustantajat.fi.

Kurssi on osallistujille maksuton (sis. matkat, majoituksen, ateriat ja kurssimateriaalin). Vastineeksi sitoudutaan kurssin tehtäviin ja ohjelmaan. Kurssi rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Lisätietoa antaa kurssin tuottaja, liiton pääsihteeri Pauliina Raento em. sähköpostin välityksellä tai puhelimitse 040 508 6552.


Julkaistu kategoriassa Koulutus, Kurssit, Tiedekirjat, Tiedelehdet, Tiedotteet, toimitustyö