Hae Tiedejulkaisemisen peruskurssille NYT!

Julkaistu 26.8.2019

Suomen tiedekustantajien liiton Tiedejulkaisemisen peruskurssi järjestetään lukuvuonna 2019-2020 entiseen tapaan kolmessa osassa perjantaista lauantaihin:

22.-23. marraskuuta 2019 Tuusulassa (Gustavelund)
24.-25. tammikuuta 2020 Porvoossa (Haikon kartano)
6.-7. maaliskuuta 2020 Helsingissä (hotelli Presidentti)

Kurssilla on 20 paikkaa, joita haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Kerro ytimekkäässä hakemuksessasi, mikä on toimenkuvasi tiedejulkaisemisen kentällä, miksi haet kurssille ja mihin liiton jäsenorganisaatioon kuulut. Lähetä hakemuksesi viimeistään 13.9.2019 sähköpostitse liiton toimistoon: toimisto[at]tiedekustantajat.fi.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille viimeistään 20.9.

Kurssi on suunnattu erityisesti tiedelehtien ja -kirjojen tekijöille: päätoimittajille, toimitussihteereille, kustantajille ja muille sisällöntuottajille. Kurssin sisältö palvelee sekä aloittelevia että edistyneitä tiedejulkaisutyön tekijöitä.

Kurssilla käsitellään kotimaisen tiedejulkaisemisen tekemisen ehtoja (osa I), toimitusprosessia ja hyviä käytäntöjä (osa II) sekä muuttuvan toimintaympäristön vaatimuksia käytännön työlle (osa III).

Kullekin kokoontumiskerralle tehdään ennakkotehtäviä, jotka tuottavat kurssille sisältöä.

Ohjelmassa on eturivin asiantuntijaluentoja ajankohtaisista aiheista, työpajatyöskentelyä, pikku harjoituksia sekä verkottumista ja ajatuksenvaihtoa palvelevaa seurustelua.

Kurssi on osallistujille maksuton (sis. matkat, majoituksen, ateriat ja kurssimateriaalin). Vastineeksi sitoudutaan kurssin tehtäviin ja ohjelmaan.

Suomen tiedekustantajien liitto rahoittaa kurssin tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä käyttökorvauksilla.

Lisätietoja antaa kurssin tuottaja, pääsihteeri Pauliina Raento sähköpostitse tai puhelimitse: 040 5086552.


Julkaistu kategoriassa Jäsenyhteisöt, Koulutus, Kurssit, Tiedelehdet