Tiedejulkaisemisen perusteet kurssi 2018-2019

Julkaistu 2.9.2018

Tiedekustantajien liitto järjestää lukuvuonna 2018–2019 kolmiosaisen seminaarisarjan/kurssin tiedejulkaisemisen perusteista. Kurssin tavoitteena on vahvistaa kotimaisen tiedejulkaisemisen laatua ja johtamis- ja työskentelykäytäntöjä alan muutoksen asetelmassa.

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti tieteellisten lehtien ja verkkojulkaisujen päätoimittajille, toimitussihteereille ja toimittajille. Se sopii myös tiedekustantajille, jotka haluavat täydentää tietojaan käytännön toimitustyöstä ja tiedejulkaisemisen muutoksesta.

Ohjelma sisältää asiantuntijaluentoja, keskustelevaa työpajatyöskentelyä, pienimuotoisia harjoituksia ja vapaata seurustelua vertaistuen ja verkostojen kehittämisen nimissä. Lisäksi tehdään ennakkotehtäviä.

Lähiopetusjaksot järjestetään seuraavasti:

I Tiedejulkaisemisen kokonaisuus ja tekemisen ehdot

Haikon kartano, Porvoo, 23.–24. marraskuuta 2018

Aiheina mm. tiedelehtien talous, tekijänoikeudet, hyvä sopimuskäytäntö, etiikka ja tieteen julkisuuden suhde tiedejulkaisemiseen

II Toimitusprosessi ja tekemisen tavat

Gustavelund, Tuusula, 18.–19. tammikuuta 2019

Aiheina mm. työn organisointi, vertaisarviointi, tekstin rakenne, kielenhuolto ja tiedon visualisointi.

III Tiedejulkaisemisen uusi toimintaympäristö

Hotelli Rantapuisto, Helsinki, 8.–9. maaliskuuta 2019

Aiheina mm. tiedejulkaisujen kansainvälistyminen, markkinointi, sosiaalinen ja muu media, verkkosivut, digitaalinen julkaiseminen ja arkistointi sekä verkostojen ja tematisoinnin hyödyntäminen

Kustannukset

Kurssi on osallistujille maksuton. Vastineeksi osallistujat sitoutuvat läsnäoloon ja annettujen ennakko- ja harjoitustehtävien tekemiseen.

Hakeminen kurssille

Kurssille haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Kerro tiedejulkaisemiseen liittyvästä toimenkuvastasi ja perustele lyhyesti, miksi haluat kurssille ja kuinka se hyödyttää työtäsi.

Kurssilla on 20 paikkaa. Mikäli hakemuksia on enemmän kuin paikkoja, etusijalle asetetaan vertaisarvioitujen lehtien päätoimittajat ja toimitussihteerit.

Lähetä hakemuksesi viimeistään sunnuntaina 30.9.2018 osoitteella sihteeri@tiedekustantajat.fi. Valinta tehdään 3.10.2018.

Tiedusteluihin vastaa kurssin vastuuhenkilö Pauliina Raento sähköpostitse praento@gmail.com tai puhelimitse 040 508 6552.


Julkaistu kategoriassa Kurssit