Hae Tiedejulkaisemisen peruskurssille NYT!

Julkaistu 25.8.2021

Suomen tiedekustantajien liiton Tiedejulkaisemisen peruskurssi järjestetään lukuvuonna 2021–2022 kolmessa osassa perjantaista lauantaihin:

26.–27. marraskuuta 2021 Tuusulassa (Gustavelund)
21.–22. tammikuuta 2022 Helsingissä (Hotelli Rantapuisto)
4.–5. maaliskuuta 2022 Helsingissä (Hotelli Presidentti)

Kurssilla on 20 paikkaa, joita haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Kerro ytimekkäässä hakemuksessasi, mikä on toimenkuvasi tiedejulkaisemisen kentällä, miksi haet kurssille ja mihin liiton jäsenorganisaatioon kuulut.

Lähetä hakemuksesi viimeistään perjantaina 10.9.2021 sähköpostitse liiton toimistoon: toimisto [at] tiedekustantajat.fi.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille viimeistään perjantaina 24.9.

Kurssi on suunnattu erityisesti tiedelehtien ja -kirjojen tekijöille: päätoimittajille, toimitussihteereille, kustantajille ja muille sisällöntuottajille. Kurssin sisältö palvelee sekä aloittelevia että edistyneitä tiedejulkaisutyön tekijöitä.

Kurssilla käsitellään kotimaisen tiedejulkaisemisen tekemisen ehtoja (osa I), toimitusprosessia ja hyviä käytäntöjä (osa II) sekä muuttuvan toimintaympäristön vaatimuksia käytännön työlle (osa III).

Kullekin kokoontumiskerralle valmistellaan ennakkoon tehtäviä, jotka tuottavat kurssille sisältöä.

Ohjelmassa on eturivin asiantuntijaluentoja ajankohtaisista aiheista, työpajatyöskentelyä, pikku harjoituksia sekä verkottumista ja ajatuksenvaihtoa palvelevaa seurustelua.

Kurssi on osallistujille maksuton (sis. matkat, majoituksen, ateriat ja kurssimateriaalin). Vastineeksi sitoudutaan kurssin tehtäviin ja ohjelmaan.

Kurssin järjestelyissä kiinnitetään huomiota koronaturvallisuuteen.

Suomen tiedekustantajien liitto rahoittaa kurssin tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Lisätietoja antaa kurssin tuottaja, pääsihteeri Pauliina Raento sähköpostitse toimisto [at] tiedekustantajat.fi tai puhelimitse: 040 5086552.


Julkaistu kategoriassa Jäsenyhteisöt, Koulutus, Kurssit, Tiedotteet