Hae kokoelmakurssille viimeistään 9.2.2021

Julkaistu 22.1.2021

Artikkelikokoelmat ja tiedelehtien teemanumerot ovat aiheena Suomen tiedekustantajien liiton webinaarissa, joka järjestetään 11.2.2021 kello 13-17.

Kurssilla kerrotaan, kuinka tieteellisistä artikkeleista koostuvasta kirjasta tai tiedelehden teemanumerosta saadaan toimiva kokonaisuus. Lisäksi pohditaan työn organisointia, vertaisarviointia ja editorin suhdetta kokoelman kirjoittajin ja toimittajiin. Kuinka prosessia hallitaan ja mitä onnistumisista ja virheistä opitaan?

Kotimaisten tiedelehtien ja -kirjojen editoreille ja kustantajille tarkoitettu koulutus korostaa hyviä käytäntöjä ja vertaistukea.

Sisällöstä vastaavat Helsinki University Pressin tuore Publishing Editor ja Suomen Maantieteellisen Seuran aikakauskirja Terran päätoimittaja emeritus Hannu Linkola, kustannustoimittaja Sanni Tengvall Gaudeamuksesta ja Suomen tiedekustantajien liiton pääsihteeri, professori Pauliina Raento.

Hae sähköpostitse viimeistään 9.2.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen toimisto[at]tiedekustantajat.fi viimeistään tiistaina 9. helmikuuta.

Kerro lyhyesti, (1) mikä on toimenkuvasi tiedekustantamisen tai -julkaisemisen kentällä, (2) onko Sinulla aiempaa kokemusta artikkelikokoelmien tai tiedelehtien teemanumeroiden tekemisestä ja (3) mihin Suomen tiedekustantajien liiton jäsenorganisaatioon kuulut.

Halutessasi kerro myös, (4) mitkä tieteellisiin artikkelikokoelmiin tai teemanumeroihin liittyvät asiat askarruttavat Sinua ja mistä haluaisit lisätietoa.

Linkki lähetetään osallistujien sähköpostiin viimeistään aamupäivällä 11.2.

Koulutus täydentää Tiedejulkaisemisen perusteet -kurssilla opittua mutta ei edellytä aiempia opintoja eikä kokemusta teemanumeroiden tai artikkelikokoelmien tekemisestä. Koulutus on uusinta lokakuulta 2019.

Osallistuminen on maksutonta. Webinaari rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla.

Kysymyksiisi vastaa kurssin tuottaja Pauliina Raento: toimisto[at]tiedekustantajat.fi


Julkaistu kategoriassa Koulutus, Kurssit, Tiedekirjat, Tiedelehdet, Tiedotteet, toimitustyö