Pauliina Raento

Professori

+358 40 5086552

toimisto@tiedekustantajat.fi

Pauliina Raento on työskennellyt tieteen julkaisemisen ja kustantamisen tehtävissä yli kolmen vuosikymmenen ajan. Hän on toimittanut useita tiedelehtien erikoisnumeroita ja artikkelikokoelmia suomeksi ja englanniksi sekä työskennellyt Suomen maantieteellisen aikakauskirja Terran päätoimittajana sekä toimittajana lehdissä Political Geography (Elsevier) ja International Gambling Studies (Taylor & Francis).

Nykyisin hän on toimitusneuvoston jäsen lehdissä European Science Editing, International Gambling Studies, National Identities, Political Geography ja UNLV Gaming Research and Review Journal.

Pauliina on yliopiston arjesta luopunut professori ja rahapelitutkimuksen dosentti Tampereen yliopistossa. Hän jatkaa monitieteistä tutkimustyötään Koneen säätiön rahoittamassa Hevoset ihmisineen -tutkimushankkeessaan, jossa hän hyödyntää tallimestarin erikoisammattitutkintoaan ja hevosalan kansallisten kehittämishankkeiden tuntemustaan. Hän väitteli Nevadan yliopistossa vuonna 1996.

Suomen tiedekustantajien liiton pääsihteeriksi Pauliina siirtyi vuonna 2019. Sitä ennen hän johti liiton hallitusta vuosina 2008–2013.

Pauliina Raento
Kuva: Riitta Koikkalainen