DOAJ-iltapäivä 6.2.2018

Olet tervetullut Suomen tiedekustantajien liiton, Kansalliskirjaston ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan koulutusiltapäivään!

DOAJ:n toiminnanjohtaja Lars Bjørnshauge esitelmöi aiheesta DOAJ – All there is to know, and beyond

Kommenttipuheenvuorot:
Susanna Nykyri, johtava tietoasiantuntija, Tampereen teknillinen yliopisto (Kirjasto); päätoimittaja, Informaatiotutkimus
Janne Pölönen, suunnittelupäällikkö, Tieteellisten seurain valtuuskunta

Directory of Open Access Journals (DOAJ) on itsenäinen, yhteisöllinen ja maksuton nettitietokanta. Se indeksoi ja esittelee tieteellisiä julkaisusarjoja, jotka ovat avoimesti saatavilla. Esitelmässä perehdytään tietokannan luomiseen, kehittämiseen ja rahoitukseen – ja siihen, mihin tällaista palvelua tarvitaan ja kuinka sitä voi hyödyntää.

Kommenttipuheenvuoroissa syvennytään DOAJ:n teemoihin tiedekirjastojen ja -julkaisujen sekä tiedejulkaisujen laadun arvioinnin näkökulmista.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen tiedekustantajien liitto, Kansalliskirjasto ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

PUHUJAT

Lars Bjørnshauge perusti DOAJ:n vuonna 2003 ja on työskennellyt sen toiminnanjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Hän johti Lundin yliopiston kirjastoa vuosina 2001–2011, ja hänet tunnetaan vahvana avoimen julkaisemisen puolestapuhuja. Bjørneshaugen laajan ja monipuolisen asiantuntemuksen piiriin kuuluvat myös muutosjohtaminen, tiedekirjastojen uudistustyö sekä tutkimuksen ja korkeakoulutuksen tietopalvelujen kehittäminen. Lisäksi hän on ollut mukana perustamassa Directory of Open Access Repositories- ja Directory of Open Access Books (DOAB) -tietokantoja.

Susanna Nykyri, YTT, on johtava tietoasiantuntija Tampereen teknillisen yliopiston kirjastossa (Julkaisemisen ja tutkimuksen tuki) sekä Informaatiotutkimus-lehden päätoimittaja.

Janne Pölönen, FT, on Julkaisufoorumin suunnittelupäällikkö Tieteellisten seurain valtuuskunnassa, missä on hän on vuodesta 2010 ollut kehittämässä tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukevaa julkaisusarjojen ja kirjakustantajien tasoluokitusta.

Ajankohta ja paikka

Tiistaina 6. helmikuuta 2018 kello 14.15–16.00 Kansalliskirjaston auditoriossa (Yliopistonkatu 1, Helsinki, sali C221)

Lisätietoja

Tapahtuman kieli on englanti, ja sen kuluessa läsnäolijoille tarjotaan päiväkahvit. ILMOITTAUDU tarjoilun mitoittamiseksi viimeistään perjantaina 2.2.2018 tästä.

Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista jättää jo ennakkoon päivän aiheisiin liittyviä kysymyksiä esiintyjille.

Lisätietoja: Riitta Koikkalainen (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

Suomen tiedekustantajien liitto ry

Ilmoittautuminen

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.